1685216.jpg

Eilen vaimoni koki varsinaisen yllätyksen, kun meni kunnostamaan kukkalaatikkoon istutettuja petunioita. Pikkulintu sieltä kukkien välistä pyrähtii lentoon. Ja siinä se oli. Pikkuruinen pesä rakennettuna kukkien väliin. Olipas veikkonen löytänyt sopivan paikan, kun edes puolen metrin päästä pesä ei näkynyt.

1685229.jpg

Olen nähnyt lintujen rakentaneen pesänsä mitä eriskummallisempiin paikkoihin. Kesämökillä ollessamme pääskynen oli muurannut pesänsä naapurimme savusaunan eteiseen ja kieltäytyi itsepintaisesti sieltä lähtemästä, vaikka saunan lämmityksen aikana varsin sakea savu täytti myös saunan eteisen. Siellä se pesällänsä kyhjöitti ja pärski sekä yski, mutta paikallansa pysyi. Toivottavasti poikasista ei tullut astmaattikoja.

Meidän pieni sulkapalleromme pysyi piilossa kauan, ennen kun uskalsi takaisin pesään. Kävin välillä kiikarin kanssa kurkkimassa turvallisen välimatkan päästä, mutta vasta myöhään illalla huomasin lintusen istuvan pikkuisten muniensa päällä. En edes tunnistanut, mikä lintu tämä saattoi olla. Se oli noin 5 - 6 cm mittainen ja sen munansa olivat harmahtavia. Kolme niitä pesässä näkyi olevan. Vaikka petuniat kuihtuisivatkin, niin kukkalaatikkoon emme tämän jälkeen
sormellakaan koske, ennen kun vieraamme ovat turvallisesti lähteneet.